ПОРАДИ БАТЬКАМ ВІД ПСИХОЛОГА “ЯК ДІЯТИ В УМОВАХ КАРАНТИНУ?”

  1. Намагайтесь не піднімати тему коронавірусу і не хвилюватися через звичайний кашель або підвищену температуру. За необхідністю краще звернутись до лікаря. Додатковий стрес через хвилювання відносно розповсюдження хвороби може стати причиною ослаблення імунітету і підвищити ризик захворювання. Якщо ви дуже хвилюєтесь, намалюйте це на папері і порвіть.
  2. Коли люди накручують одне одного у розмові, відбувається «соціальне зараження». Говорити про корона вірус часто і довго немає потреби, бо ми майже нічого не знаємо. Тому гальмуйте всіх, хто починає вас затягувати у свої страхи, бо це теж інфекція для ваших емоцій.
  3. Коли діти через карантин залишаються вдома, складіть список важливих справ та ігор, які можуть замінити сидіння біля телевізора та комп’ютера. Доручіть дитині місію – допомогти своїй сім’ї.
  4. Ситуація, що склалася – відмінний привід для переходу на більш здорове харчування. Обмежте вживання солодощів, печива, різних соків. Ці продукти дають прилив енергії, яку дитина не може використати в квартирі, а також велика кількість солодкого послаблює організм та утворює ідеальне середовище для інфекцій та грибків. Скажіть дитині, що це профілактика хвороби.
  5. Виділяйте кожен день по декілька хвилин для концентрації на чомусь приємному (спогади про радісні події, чудові місця). Дайте собі можливість відчути це задоволення.
  6. Кожен день намагайтесь приділяти увагу фізичним вправам, хоча б по 15 хвилин. Ваш організм вам віддячить, бо віруси бояться сильних людей.
  7. Думайте позитивно і пам’ятайте, що з новими проблемами приходять нові можливості і рішення!
    БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЗДОРОВ’Я І ВСІЄЇ РОДИНИ!
    З повагою, шкільний психолог О.Рига

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *