Харчування

Із 1 січня 2022 року всі заклади загальної середньої освіти перейшли на оновлене шкільне меню. Серед іншого, новими нормами обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків. До нових норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування.

Також зменшені норми споживання хліба та картоплі, збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових. Збільшені норми щодо рослинного та вершкового масла, розширена варіація використання продуктів під час складання меню.

Щоденно в їдальні харчується приблизно 350 учнів, з них 145 дітей 1 – 4 та 5 – 11 безкоштовно. Усі учні, які відвідують групу подовженого дня, охоплені гарячим харчуванням.

Медичний працівник здійснює постійний санітарно-гігієнічний контроль за якістю та режимом харчування учнів, циклічністю меню. Працює адміністративний і батьківський контроль якості харчування учнів. Задля поліпшення обслуговування учнів складено графік відвідування ліцеїстами їдальні.